Lise Öğrencileri Sağlıkta Kariyer Konusunda Bilgilendi

AFSÜ Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Emine Sarman, Susuz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki kariyer söyleşisine konuk oldu.

Lise Müdürü Serkan Demir’in ve öğretmen Kıymet Yıldız’ın daveti üzerine lise öğrencileriyle buluşan Dr. Sarman, öğrencilerin meslek seçimlerine yardımcı olmak adına sağlık sektörüyle ilgili bir sunum yaptı. Deneyimlerini aktaran Dr. Sarman, meslek seçiminin yaşamdaki önemli dönemeçlerden biri olduğuna vurgu yaparak, doğru meslek seçmenin hayatta nasıl bir yol izleneceğini de belirlediğini söyledi.

Özellikle sağlık alanını ve akademik kariyer yolunu seçmenin uzun ve yorucu bir yolculuk gerektirdiğini ifade eden Dr. Sarman, mücadele etmenin ve hayallerinden vazgeçmemenin önemine değindi. Bilimsel çalışmalar yapmanın, güncel literatürü takip etmenin, sürekli okumanın, yeni bilgiler öğrenmenin ve bu bilgileri paylaşmanın altını çizen Dr. Sarman, akademik çalışmaların yanı sıra sosyal, sportif ve kültürel etkinliklere katılmanın ve bu alanlarda gelişimin de ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi.

Samimi bir ortamda gerçekleşen etkinliğin ardından öğrenciler mikroskopta preparatları inceledi. Mikroskopta doku görüntülerine ilk kez bakarak keyifli bir bilimsel deneyim yaşayan liseliler, soru-cevap bölümünde de sağlık sektörüne ve akademik hayata dair meraklarını giderdiler. Dr. Sarman’ın öğrencilere isimlerine özel hat yazısı hediye ettiği etkinlik, anı fotoğrafı çekimi ile sonlandı.

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2024

Podcast Kanalımız