Eczacılık Fakültesi Öğrencilerimizden Sakarya’daki İlaç Üretim Tesisine Ziyaret

AFSÜ Eczacılık Fakültesi 3. Sınıf öğrencileri, Sakarya’daki Neutec Firması ilaç üretim tesisini, akademisyenlerimiz eşliğinde ziyaret etti. Öğrencilerimiz ziyarete, Eczacılık Teknolojisi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Muharrem Ölçer’in rehberliğinde, Dr. Öğr. Üyesi Ozan Kılıçkaya, Arş. Gör. Halise Betül Aslan, Doç. Dr. Serap Şahin Bölükbaşı, Ecz. Sümeyye Çepni ile birlikte katıldı.

Firma yetkililerinin bilgilendirme sunumuyla başlayan ziyarette tesisin çeşitli bölümleri incelendi. Tesisteki hammadde, mikrobiyoloji, kalite-kontrol laboratuvarları, katı dozaj formu üretim tesisleri, primer ve sekonder ambalajlama alanları hakkında detaylı bilgilerin paylaşıldığı ziyarette öğrencilerimiz, staj ve kariyer olanakları hakkında da bilgi edinme fırsatı yakaladı.

Soru-cevap bölümü ile tamamlanan geziden büyük bir memnuniyetle Afyonkarahisar’a dönen öğrencilerimiz, firma ve AFSÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı yetkililerine teşekkür etti.