AFSÜ Genç Ofis’te Sağlık Girişimciliği Ekosistemi Anlatıldı

Üniversitemizin, öğrencilerimizi günümüz iş hayatının dinamik koşullarına hazırlamaya yönelik eğitim çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda AFSÜ Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) ve AFSÜ Genç Ofis iş birliğinde başlayan girişimcilik sohbetleri serisinin ilki, “Sağlık Girişimciliği Ekosistemi” konusunda yapıldı.

AFSÜ TTO Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Emre Semiz tarafından verilen eğitimde sağlık alanında girişimcilerin özgün fikirlerini nasıl hayata geçirebilecekleri, hangi aşamalardan geçecekleri, kaynak ve desteklerin nasıl bulunabileceği, fikirlerin katma değerli ürüne nasıl dönüşebileceği ve fikri hakların korunmasına ilişkin süreçler hakkında bilgi verildi.

Öğrencilerimizin ilgiyle takip ettiği etkinlikte sağlık girişimciliği ekosisteminin ekonomik büyüklüğü, melek yatırımcı ağları, yatırım fonları, ulusal ve uluslararası proje destekleri ile başarı hikâyeleri paylaşıldı.